20 gemaskerde jongeren lokken agenten in de val: ‘Ik was bang dat we opgeblazen zou worden’

Spread the love

Een groep van 20 gemaskerde jongeren hebben in de nacht van oud & nieuw agenten in de val gelokt, om ze vervolgens te bestoken met zwaar vuurwerk. In de eerste aflevering van Jinek op RTL 4 vertelt agente Esra Ceran dat ze vreesde opgeblazen te worden.

De agenten reageerde op een melding van een autobrand op een afgelegen parkeerplaats. Eenmaal aangekomen bleek er geen sprake van een brand, maar stond de groep jongeren te wachten met zwaar vuurwerk.

“Ze stonden met vuurpijlen gericht op ons voertuig”, aldus Ceran. “Je kon alleen hun ogen zien; dat hebben ze wat dat betreft heel slim aangepakt.”

“Op dat moment denk je: beland ik hier echt in? Gaat dit echt gebeuren?! Ik had het gevoel dat we in oorlogsgebied waren. We hebben het over vuurwerk, maar in mijn ogen waren die jongens zwaar bewapend met granaten en bommen. Het zijn geen rotjes of gillende keukenmeiden, het zijn bommen.”

Hoewel ze werden bestookt twijfelde Esra toch om uit te stappen. “Als politieagent is je instinct dat je er iets mee wil doen, maar het is levensgevaarlijk. Als het ergens blijft hangen of het ontploft in je gezicht, dan heb je een probleem.”

Ze besloten dan ook om weg te rijden, maar op dat moment kwam net de brandweer aanrijden, die ook werden bestookt. Hierop besloot Esra dan ook om te keren en weer terug te gaan. “Dan denk je, ik kan ze niet aan hun lot overlaten, dus je gaat met ze mee. Wij kunnen ons nog verweren, zij hebben helemaal niks.” Ze geeft aan Eva Jinek toe wel even bang geweest te zijn. “Ik heb me wel onveilig gevoeld ja. Met dat soort vuurwerk steken ze ook alle voertuigen in brand. Ik was wel eventjes bang dat ons voertuig opgeblazen zou worden.”

Bekijk het heftige verhaal van de agente bij Jinek hier:

error: Content is protected !!